امروزه در ساختمان سازی، متریال های جدید و به روز جایگزین متریال های قدیمی شده اند. یکی از متریال های جدیدی که در ساخت نمای ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد، پروفیل های آلومینیومی می باشد. در واقع پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج از جمله مقاطع بسیار پر کاربرد و مهم محسوب می شود که در ساخت نمای آلومینیومی از آن ها استفاده می شود.
امروزه متریال سبک و با مقاومت بالا، جایگزین متریال های قدیمی و سنگین شده و سعی شده است تا در ساختمان ها، سبک سازی به صورت کاملا مهندسی شده انجام شود و بدین ترتیب سازه در برابر زلزله و عوامل آسیب رسان دیگر، از خود رفتار بهتری نشان دهند. حال در ساخت نماهای سبک آلومینیومی، استفاده از پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج رایج است و به عنوان زیر سازی نما مورد استفاده قرار می گیرد. زیر سازی نما سبب می شود تا المان های نمای ساختمان در جای خود به صورت مستحکم و مقاوم قرار گرفته و مشکلی برای آن ها به وجود نیاید. در این مطلب قصد داریم تا به بررسی پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج بپردازیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج چیست؟
به صورت کلی پروفیل های آلومینیومی یک سری قطعات خاص هستند که از آلیاژهای آلومینیوم طراحی و ساخته می شوند. مقطع این پروفیل ها دارای طول مشخص و همچنین ثابت می باشد. باید اشاره داشت که از پروفیل های آلومینیومی به غیر از صنعت ساختمان سازی، در صنایع دیگری استفاده می شود که از آن ها می توان به صنایع خودرو سازی، صنایع برق و الکترونیک، صنعت بسته بندی و …. اشاره داشت.
پروفیل های آلومینیومی در صنعت ساختمان سازی، می تواند یک گزینه بسیار مطلوب برای زیر سازی نماهای آلومینیومی باشد و به انواع مختلفی از جمله پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج تقسیم بندی می شود. نکته حائز اهمیت این است که پروفیل های آلومینیومی در زیر سازی نما شامل مقاطع مختلف و متنوع می باشد و همچنین با توجه به پوشش نما و سیستم نصب و استفاده از آن ها قابل استفاده خواهند بود. از سوی دیگر تولید این پروفیل ها نیز باید به بهترین شکل ممکن انجام گیرد و از متریال با کیفیت ساخته شود، بنابراین برای تهیه و خرید آن ها نیز باید به شرکت ها و برندهای معتبر در این زمینه مراجعه فرمایید.
اگر بخواهیم تعریفی از پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج را در اختیار شما قرار دهیم، باید اشاره کنیم این پروفیل ها یک سری اشکال و مقاطع خاص از آلیاژ آلومینیوم می باشند که از آن ها در زیر سازی نمای ساختمان ها و صنایع دیگر استفاده می شود. در ادامه هر کدام از این پروفیل ها بررسی خواهیم کرد.
پروفیل آلومینیوم اچ (H )
پروفیل آلومنیوم اچ ظاهری شبیه به حرف انگلیسی H داشته که از آن برای اتصال میان پنل های کامپوزیتی استفاده می شود. در واقع این پروفیل یک اتصال دهنده ایمن محسوب شده و به صورت عمودی یا قائم میان پنل های آلومینویمی یا ورق های کامپوزیت قرار می گیرد. این پروفیل می تواند ظاهری یک پارچه را در نما سازی ایجاد کند.
پروفیل آلومینیوم ال (L)
دقیقا مانند پروفیل آلومینیوم اچ، پروفیل آلومینیوم ال نیز ظاهری شبیه به حرف انگلیسی ال داشته و برای ایجاد ظاهری بسیار تمیز و زیبا در نماهای آلومینیومی مورد استفاده قرار می گیرد. شایان ذکر است که این پروفیل ها در بخش های لبه و گوشه های پنل های کامپوزیتی به کار گرفته می شود.
پروفیل آلومینیوم کنج (F)
پروفیل آلومینیوم کنج نیز با نام های دیگری مانند پروفیل موشکی شناخته می شود. این پروفیل نیز به عنوان یک اتصال دهنده محسوب شده اما مکان قرار گیری آن میان پنل های کامپوزیتی و در کنج است. در واقع این پروفیل ها به صورت عمودی یا افقی در بخش های کنج در میان پنل ها قرار گرفته و به ایجاد یک نمای یک پارچه کمک شایانی می کند.
نکات مهم:
پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج یک سری قطعه های آلومینیومی هستند که سطح مقطع آن ها ثابت و یک شکل و طول آن ها نیز یکسان بوده و دارای وزن های مختلف می باشند.
پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج دارای وزنی بسیار سبک و مقاومت بالاست که در ساخت نمای ایمن و سبک می تواند بسیار مفید و موثر واقع شود.
کاربرد پروفیل اچ و ال
همان گونه که در بخش قبل نیز اشاره کرده ایم، پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج یکی از پر کاربردترین پروفیل های آلومینیوم محسوب می شود که از آن ها برای اتصال میان پنل های کامپوزیتی استفاده خواهد شد. از جمله کاربردهای بسیار مهم این پروفیل ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- قابل استفاده در صنعت ساختمان سازی به خصوص در نمای بیرونی ساختمان ها برای ایجاد ظاهری یکپارچه و زیبا
- قابل استفاده در نمای داخلی ساختمان ها مانند تمامی دیوارهای داخلی، سقف های کاذب و پارتیشن های خانه
- قابل استفاده در ساخت انواع سقف های صنعتی و تجاری در محیط های صنعتی و تجاری
لازم ذکر است که به غیر از کاربردهای ذکر شده در فوق، پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج دارای کاربردهای دیگر در صنایع مختلف نیز می باشد. این پروفیل ها در سایزهای 7 میل تولید شده و برای خرید آن ها باید به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید. از جمله نکات مهمی که در این خصوص باید بدانید، این است که معمولا این پروفیل ها با رنگ های پودری الکترواستاتیک اندود می شود و در طول های 3 متر و 6 متر نیز قابل سفارش هستند. همچنین وزن شاخه های سه متری پروفیل اچ و ال نهایت 400 گرم و پروفیل کنج نهایت 500 گرم است.
مزایای پروفیل اچ و ال
امروزه استفاده از نماهای سبک کامپوزیتی در ساختمان بسیار بیشتر شده و به همین دلیل نیاز به پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج برای اتصال پنل ها نیز بیش از پیش احساس می شود. در واقع این پروفیل های اتصال دهنده و نگهدارنده دارای یک سری مزیت ها و ویژگی های خاص هستند و به همین دلیل استفاده از آن ها رو به افزایش است. از جمله ویژگی ها و مزیت های پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- برخورداری از وزن بسیار سبک و کمک به سبک سازی ساختمان ها
- دارای مقاومت مناسب و قدرت بسیار بالا در نگه داشتن پنل ها
- مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی
- قابل تولید با سطح مقطع دلخواه و با طراحی خاص
- دسترسی بسیار مناسب و آسان
- دارای ظاهری بسیار زیبا و قابل سفارش با رنگ های مختلف
- ایجاد اتصالات تمیز و مرتب در زوایا و لبه های نماهای کامپوزیتی
- سهولت در نصب و کاهش زمان اجرای پروژه
مشخصات فنی پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج
هر کدام از پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج دارای یک سری مشخصات فنی ویژه و منحصر به فرد می باشد که برای آشنایی بیشتر شما با این پروفیل ها، در ادامه هر کدام از مشخصات فنی را خدمت شما عزیزان شرح داده ایم.
مشخصات فنی پروفیل اچ:
- پروفیل اچ، از آلیاژ آلومینیوم می باشد آلومینیوم خالص نیست.
- دامنه کاربرد آن به غیر از نما سازی در تابلو سازی نیز می باشد.
- دارای شکلی زاویه دار است.
- به رنگ های رایج سفید و مشکی در بازار موجود است.
- دارای دو طول 3 متر و 6 متر می باشد.
- وزن شاخه 3 متری 350 گرم و 400 گرم است و به همین ترتیب شاخه 6 متری افزایش می یابد.
مشخصات فنی پروفیل آلومینیوم ال
- این پروفیل، یکی از آلیاژهای آلومینیوم بوده و از آلومینیوم خالص ساخته نخواهد شد.
- مانند پروفیل اچ نیز در ساخت نمای ساختمان ها و همچنین تابلو سازی کاربرد دارد.
- دارای شکلی زاویه دار می باشد.
- در رنگ های سفید و مشکی در بازار موجود است.
- طول شاخه های آن به صورت 3 متر و 6 متر در بازار موجود است.
- وزن شاخه 3 متری آن 350 گرم تا 400 گرم می باشد.
مشخصات فنی پروفیل آلومینیوم کنج
- این پروفیل نیز از آلومینیوم آلیاژی ساخته می شود.
- در نما سازی ساختمان ها و تابلو سازی قابل استفاده است.
- دارای شکلی زاویه دار و به صورت حرف انگلیسی F می باشد.
- در رنگ های سفید و مشکی وجود دارد.
- دارای طول های 3 متری و 6 متری است.
- وزن هر شاخه سه متری این پروفیل از 450 گرم تا 500 گرم متغیر است.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی پروفیل آلومینیوم اچ و ال و کنج بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت پرمیوم باند مراجعه کرده و با کارشناسان در این خصوص مشورت فرمایید.