نمای کامپوزیت ساختمان چیست؟

محتوای جدول

نمای کامپوزیت، یکی از مصالح پرکاربرد در نماهای ساختمانی است که از ورق‌های آلومینیوم ساخته شده و به صورت پنل‌های مشخص و با ابعادی که توسط طراح نما تعیین می‌شود، نصب می‌شود. اولین بار نمای کامپوزیت در کشور آلمان ابداع شد و به دلیل کیفیت مناسب و عدم محدودیت در طراحی و نصب، با استقبال فراوانی مواجه شد. با ظهور مدرنیسم در معماری، استفاده از مصالح پیشرفته به تنوع بیشتری رسید و ورق‌های کامپوزیت آلومینیومی به عنوان یکی از اصلی‌ترین مصالح مورد استفاده در نماهای ساختمانی در تمام شهرهای کشور مورد استفاده قرار گرفتند.

نمای کامپوزیت چیست؟

نمای کامپوزیت آلومینیومی برای اولین بار در کشور آلمان ابداع و تولید شد. اما به دلیل کیفیت ناکافی در آن زمان و محدودیت‌های طراحی و اجرا، توجه زیادی به آن نشد. با پیشرفت تکنولوژی در زمینه معماری، استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیومی توسط طراحان و معماران ساختمانی افزایش یافت.

ورق کامپوزیت آلومینیوم از سه لایه تشکیل شده است. این لایه‌ها شامل دو لایه ورق آلومینیومی به ضخامت ۳ تا ۵/۰ میلیمتر و یک لایه پلی اتیلن به ضخامت ۳ الی ۵ میلیمتر هستند. لایه بیرونی این نما دارای یک پوشش آستر اپوکسی رزین و یک لایه PVDF برای تثبیت رنگ است. همچنین، روی سطح ورق کامپوزیت آلومینیومی یک لایه فیلم برای حفاظت قرار می‌گیرد.

با توجه به ضخامت، نوع آلیاژ آلومینیومی لایه‌ها، نوع رنگ استفاده شده در پوشش خارجی و نوع مواد استفاده شده در لایه میانی، ورق کامپوزیت آلومینیومی دارای تنوع وسیعی است. هر نوع ورق کامپوزیت، کیفیت و کاربرد خاصی را دارا می‌باشد.

image

 

دلایل محبوبیت نمای کامپوزیت

دلایل محبوبیت نمای کامپوزیت شامل موارد زیر است:

  •  سهولت دسترسی به ورق‌های آلومینیوم در تمامی کشورهای جهان.
  •  هزینه نصب و اجرای آن نسبت به سایر نماها کمتر است.
  •  زمان اجرای نصب آن نسبتاً کوتاه است.
  •  کاربرد گسترده در انواع ساختمان‌ها، از جمله فرودگاه‌ها، ترمینال‌ها، ایستگاه‌های مترو، پوشش گنبدها و ساختمان‌های خاص.
  •  امکان پوشش دادن رنگ‌های خاص و شکل‌پذیری آسان در این نوع نما.
  •  متناسب بودن با اقلیم‌های مختلف و شرایط آب و هوایی.
  •  قابلیت نصب توسط تمامی افراد متخصص و با تجربه در زمینه کامپوزیت.
  •  ویژگی ضدزلزله بودن image

 

کاربردهای نمای کامپوزیت آلومینیومی

نمای کامپوزیت آلومینیومی در پوشش ساختمان‌های اداری، صنعتی، آموزشی، بهداشتی، فرودگاه‌ها، ترمینال‌ها، ایستگاه‌های مترو و سایر ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین، در پوشش گنبدها و ساختمان‌های خاص که نیاز به رنگ‌های خاصی دارند، نمای کامپوزیت آلومینیومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورق‌های کامپوزیت آلومینیومی جایگاه خاصی در طراحی نماهای ساختمانی دارند و به دلیل مزایای آن‌ها، کاربردهای متنوعی دارند. از جمله کاربردهای آن می‌توان به نماهای کامپوزیت مغازه، ویلا، ساختمان‌های مسکونی، دکوراسیون داخلی شرکت‌ها و اماکن عمومی، نماهای خارجی و بازسازی نما، سقف‌های کاذب، مترو و پایانه‌های مسافربری، ساخت مخازن، طراحی نماهای مجتمع تجاری، جداکننده و پارتیشن اشاره کرد.

علاوه بر این، از کامپوزیت به عنوان روکش‌های فلزی یا پارتیشن‌های خارجی و داخلی، سقف‌های کاذب، نشانه‌ها، پوشش‌های ماشین، ساخت و ساز مخازن و سایر کاربردهای مشابه استفاده می‌شود.

با توجه به فناوری‌های جدید و تنوع علاقه‌ معماران و درخواست‌های مشتریان، مصالح ساخت و ساز به طور مداوم در حال تغییر، پیشرفت و توسعه هستند. با این حال، کامپوزیت به عنوان یکی از مصالح پرکاربرد برای نمای ساختمان‌ها شناخته شده است و به علت کاربردهای فراوانی که دارد، همچنان محبوبیت خود را حفظ می‌کند.

اگر مطلب برایتان مفید بود لطفا به آن امتیاز دهید

Post a comment

Your email address will not be published.

× چه طور میتونم کمکتون کنم؟