سازه CFS چیست؟ ویژگی ها و مزایای استفاده از سازه CFS

محتوای جدول

می خواهید بدانید سازه CFS چیست؟ ویژگی ها و مزایای استفاده از سازه CFS کدام است؟ قصد دارید از این نوع سازه ها استفاده کنید اما شناخت کاملی از آن ها به دست نیاورده اید؟ این نوع سازه ها در حقیقت فولاد های قالب سردی هستند امروزه به دلیل کیفیت بسیار بالا مورد استقبال قرار گرفته اند. امروزه بسیاری از شرکت های ساختمانی این نوع سازه ها را مورد استفاده قرار داده و از انتخاب خود بسیار راضی هستند. بریم که در ادامه این مطلب خوب از پرمیوم باند نکات بیشتری را باهم مرور کنیم.

این سازه از ورق های فولادی با کیفیت ساختاری بالایی تولید می شوند. آنها را با کمک قالب‌های مخصوصی به مقاطعی با اشکال مختلف تبدیل کرده و مورد استفاده قرار می دهند. برای ساخت این مقاطع از گرما استفاده نمی کنند و از این رو آن ها را با نام فولاد سرد می شناسند. این نوع مقاطع را در اشکال و ضخامت های مختلفی تولید کرده و به بازار می فرستند. این نمونه از مقاطع فلزی نسبت به نمونه هایی که با روش نورد گرم تولید می شوند، کیفیت بالاتری داشته و مرغوب تر هستند. استفاده از این گونه مقاطع سبب می شود تا سازه هایی بسیار کم وزن و در عین حال مقاوم ساخته شود که با استاندارد های امروزی مطابقت دارند. در حالت کلی این نمونه از سازه ها را در سه نوع مختلف تولید می کنند که عبارتند از:

  • یک بعدی
    این نوع سازه ها در حقیقت جایگزین مناسبی برای سازه هایی با اسکلت چوبی شده اند.
  • دو بعدی
    این مدل از سازه ها برای ساخت چنل های ساختمانی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
  • سه بعدی
    این سازه ها به سازه مناسب حجمی و ماجولار معروف هستند.

البته امروزه این سازه ها را به صورت ترکیبی نیز تولید می کنند، به طور مثال برای ساخت کف ساختمان از نمونه های یک بعدی استفاده کرده و دیوار ها را با استفاده از انواع سه بعدی این سازه ها اجرا می کنند.

ویژگی های سازه CFS

در ابتدا خوب است که به بررسی مشخصات و ویژگی های این نوع سازه ها بپردازیم. این نوع سازه یکپارچگی و استقامت بالایی داشته و برای ساخت اسکلت ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین ویژگی های این نوع سازه عبارتند از:

  • مقاومت در برابر خوردگی

معمولا برای ساخت این نوع سازه ها از استیل سرد استفاده می کنند. این ماده در برابر خوردگی و پوسیده شدن بسیار مقاوم بوده و همین امر سبب می شود تا سازه هایی با طول عمر بالا ایجاد شود.

  • مقاومت قالب

از آن جایی که برای ساخت این سازه ها از پیچ و مهره استفاده می شود، در نتیجه ساختمان هایی بسیار مقاوم تولید می شوند. با این کار محل نفوذ رطوبت به لایه های میانی اسکلت و ستون های ساختمان بسته می شود و در نتیجه استحکام سازه ها افزایش می یابد.

ویژگی های سازه CFS

  • مقاومت در برابر حشرات موذی

همان طور که می دانید موریانه ها می توانند اسکلت ساختمان ها را تخریب کرده و نابود کنند. این مسئله به خصوص در مورد ساختمان هایی با اسکلت چوبی کاملا صدق می کند. حال آن که اگر ساختمان ساز ها از این نوع سازه ها با مقاطع نورد سرد استفاده کنند، در برابر موریانه ها بسیار مقاوم بوده و هیچ گونه حشرات موذی نمی توانند به اسکلت این نوع از ساختمان ها آسیب برسانند.

  • ثبات ابعادی

این نوع از سازه ها ابعاد ثابت شده ای دارند. عواملی مانند رانش زمین، رطوبت، گرمی و سردی هوا، ترک خوردن ساختمان ها و … هیچ گونه تغییری در ابعاد این نوع سازه ها ایجاد نمی کنند. همین ویژگی سبب می شود تا از بسیاری از هزینه های تعمیر و نگهداری ساختمان ها کاسته شود و در نتیجه ساختمان ها طول عمر بالاتری داشته باشند.

مزایای استفاده از سازه CFS

برای پاسخ به سوالاتی که در مورد سازه های CFS در ذهن شما نقش بسته است، خوب است بگوییم که با مزیت های ساخت و ساز با استفاده از این نوع سازه ها نیز بیش تر آشنا شوید. بنابراین به سراغ مزیت های استفاده از این نوع سازه ها می رویم. استفاده از این سازه ها می تواند تا ۶۰ درصد از وزن ساختمان ها را کاهش دهد و به دلیل اتصالات پیچ و مهره ای که دارند، مقاومت بسیار بالایی برای ساختمان ها فراهم می کنند.

مزایای استفاده از سازه CFS

از این نوع سازه ها به عنوان دیوار نگهدارنده استفاده می کنند و به کارگیری آن ها در صنعت ساختمان می تواند مصرف مصالح و نیاز به نیروی انسانی را کاهش دهد. برای اجرای این سازه ها به ماشین آلات سنگین کارگاهی نیازی ندارید و با این کار می تواند در کاهش مصرف انرژی بسیار موثر باشید. استفاده از این نوع سازه ها در ساختمان سازی می تواند با مزیت های زیاد دیگری نیز همراه باشد که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • سازگاری با محیط زیست
  • عدم محدودیت در طبقات
  • طراحی و ساخت بدون محدودیت در دهانه ها
  • کاهش حجم قطعات و هزینه های حمل و نقل
  • قابلیت اجرا تا ۴ طبقه
  • مناسب برای ساخت انواع مدارس، ساختمان های اداری، بیمارستان ها،‌ مجتمع های مسکونی و …
  • ایده آل برای پروژه های بزرگ
  • ضایعات کم
  • افزایش سرعت در مراحل مونتاژ و ساخت
  • سهولت در تعمیر و نگهداری
  • و …

طراحی و ساخت سازه CFS

طراحی و ساخت سازه CFS

حال که متوجه شدید سازه CFS چیست خوب است که به طور خلاصه با نحوه طراحی ساخت این نوع سازه ها نیز آشنا شوید. طراحی این نوع سازه ها بر اساس دمای اتاق تنظیم می شود، در حقیقت مقاطعی تولید می شود که با دمای محیط سازگاری داشته باشد. این مقاطع در انواع شرایط آب و هوایی مقاوم بوده و در هر گونه سرما و یا گرمای هوا را تحمل می کند. در مرحله بعد باید این مقاطع در برابر خوردگی مقاوم شوند.
برای این کار از یک پوشش گالوانیزه استفاده می کنند. این روکش بر روی فولاد سرد شده کشیده شده و از این طریق از خوردگی فولاد جلوگیری می شود. این روکش در حقیقت نوعی رنگ پلاستیکی است که به صورت اتوماتیک بر روی تمام این مقاطع کشیده می شود. برای خم کردن و شکل دهی این مقاطع نیز از حرارت استفاده کرده و آن ها را در اشکال مختلفی تولید می کنند.

کلام آخر

این نوع سازه ها بسیار مدرن و امروزی بوده و مطابق با استاندارد های خاصی تولید می شوند. این سازه ها بسیار سبک و کم وزن بوده و در برابر رطوبت و خوردگی بسیار مقاوم هستند. استفاده از این نوع سازه ها با مزایای زیادی برای افراد همراه خواهد بود و همین امر سبب شده تا امروزه بسیار مورد استقبال قرار بگیرند.

سوالات متداول

  1. قیمت اجرای سازه CFS به چه صورت می باشد؟
    این نوع سازه ها نسبت به سازه های قبلی بسیار ارزان قیمت تر بوده و مقرون به صرفه می باشند. همچنین هزینه مصالح، بیمه، تعمیر و نگهداری در این نوع سازه ها نیز نسبت به بقیه سازه ها بسیار کم تر است.
  2. سازه های CFS با سازه LSF چه تفاوتی دارد؟
    این نوع سازه ها به عنوان دیوار باربر مورد استفاده قرار می گیرند در حالی که سازه LFS این ویژگی را نداشته و به تیر های فرعی و اصلی نیاز دارد.
  3. در زمان خرید قطعات مورد نیاز برای اجرای این نوع سازه ها به چه مواردی باید توجه داشته باشیم؟
    باید از یک مهندس سازه کمک بگیرید و قطعات لازم برای اجرای این کار را با توجه به حجم کار خود مشخص کنید. محصولات اصل و با کیفیتی را خریداری کنید تا بتوانید سازه های مقاومی بسازید.
اگر مطلب برایتان مفید بود لطفا به آن امتیاز دهید

Post a comment

Your email address will not be published.

× چه طور میتونم کمکتون کنم؟